UTRECHT - Afgelopen zaterdag speelden de dames van Meerdervoort VV Utrecht de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Voorafgaand aan de wedstrijd werd het team officieel gepresenteerd aan partners en sponsoren. Ook introduceerde Meerdervoort, de nieuwe hoofdsponsor, zich aan de genodigden. Al met al een zeer positieve bijeenkomst met daarbij mooie ambities voor het team.

In een vol Galgenwaard speelden de dames tegen Peelpush. De volleybalsters wachten nog op hun eerste overwinning, want tegen de verwachtingen in ging de ploeg uit Meijel er met de winst vandoor. Kansen waren er zeker voor de Domstedelingen, met een voorsprong boven de 20 in zowel de eerste als de derde set. Deze konden echter niet worden verzilverd. Met 24-26, 20-25 en 26-28 ging Peelpush er met de winst vandoor.

Het Utrechtse team, dit seizoen onder leiding van de nieuwe hoofdcoach Anne Meijnderts, is op maar liefst zeven posities gewijzigd én sterk verjongd ten opzichte van de top seizoenen van de afgelopen jaren. De onwennigheid die vorige week uit tegen Sudosa zichtbaar was, speelde andermaal op.

Volgende week zaterdag volgt de zware beproeving tegen landskampioen Friso Sneek. Deze uitwedstrijd begint om 20.00 uur.