Paasverhalen? Vrijwel iedereen heeft wel herinneringen aan Pasen. Anders dan de festiviteiten rondom de kerst, spelen de activiteiten tijdens de Pasen zich veelal vroeg in de ochtend af.
Een Paasontbijt, met paasbrood, gekookte en liefst geschilderde eieren, met vooraf of achteraf de verstopte eitjes zoeken. Vrijwel iedereen herkent zich in de blijdschap van een kind dat het verstopte eitje heeft gevonden in het gras. En daarna eropuit; lekker wandelen in de frisse voorjaarslucht, genieten van de pasgeboren lammetjes in de wei en de uitlopende blaadjes aan de bomen. Nog een snel bezoekje aan de ouders en daarna naar de film of gezellig winkelen. Vrolijke feestdagen, om de deur uit te gaan, al was het alleen al om de lente die in aantocht is.De oudere generatie herinnert zich vaak ook nog de Paasoptochten, met een mooi broodhaantje op een stok door het dorp wandelen, het liefst met palmtakjes erop en een mooie snoepketting eraan. Of de Paaswake in de kerk waarbij je tijdens de dienst een kaarsje in je hand vast mocht houden. De religieuze betekenis van Pasen: de wederopstanding van Jezus, een feest van hoop.
Tijdens de Utrechtse Paasverhalen neemt verteller Frans de Wit je met zijn karakteristieke diepe vertellersstem, mee in een eigentijdse Paasbeleving. Verhalen verankerd in tradities van vroeger en gekoppeld aan persoonlijke herinneringen. Van het Urbi et Orbi tot aan de chocoladepaashaas met een strik eromheen. Over opoffering en politiek, maar vooral over verbeelding en symboliek. Leerzaam, leuk vermakelijk en met kans op een ouderwets moment van bezinning.
Zelf kunt u ook actief meedoen. Bezoekers worden uitgenodigd een Paasgedicht te schrijven, met natuurlijk een heerlijk chocoladepaaseitje als beloning!Als altijd is de toegang gratis, evenals een kopje koffie of thee, al naar gelang de wens. Reserveren voor de voorstelling van 10 april kunt u door te bellen naar 06-45355966/ 030-2102636. Of stuur een e-mail naar: info@salonvanweleer.nl. De aanvang is om 15.00 uur.